Buiten spellen met de familie

Het is bijna zomer, het zonnetje komt weer tevoorschijn, tijd om weer lekker buiten te genieten samen met jong en oud. Laat je inspireren door deze leuke spellen!

Flesjesvoetbal

Wie spelt er nu niet als kind flesjesvoetbal op de camping. Iedereen pakt een plastic fles en vult deze met water. Met een bal probeer je elkaars fles om te schoppen. Is je fles leeg? Dan heb je verloren! Doe je zwembroek maar vast aan want het eindigt meestal in een waterballet.

Tafeltennis
Vergeet die batjes en een netje niet! Het blijft een spel wat altijd leuk is om te spelen. En is er geen tafeltennistafel, maak er dan zelf een op de eettafel! Span een netje over de tafel heen (of gebruik 2 tafels) en gaan met die banaan. Gegarandeerd succes en lol! Speel bijvoorbeeld de jongens tegen de meisjes of de kinderen tegen de ouders of het good old rond de tafel.

Frisbee spel
Ken jij het frisbee spel al? het enige wat je nodig hebt is een Frisbee en een aantal hoepels waar de frisbee in moet neervallen. Je geeft elke hoepel verschillende punten. Van een afstand zwaai je de frisbee naar de hoepel. Kijk waar de frisbee neervalt en hoeveel punten erbij staan. Wie de meeste punten heeft is de winnaar!

Badminton
Waar kun je nu beter badmintonnen dan op de camping. Waar komt dat toch vandaan? Het antwoord is simpel. Badmintonnen is leuk, gezellig, laagdrempelig, en de ruimte op de camping leent zich er bij uitstek voor. Met je ouders, je broertje of je zusje, je buurvrouw of vrienden die je op de camping ontmoet heeft, iedereen is er wel voor in.

Beachvolleybal
Kampeer je aan het strand? Ga dan voor een sportief potje beachvolleybal, waarbij je de bal steeds overslaat. Zorg wel dat je niet midden op de dag in de brandende zon gaat spelen, want dan is het zand onder je voeten te heet en zal zul je snel verbranden.

Op de wat grotere campings en stranden zijn vaak beachvolleybalnetten geplaatst. Deze zullen voor de wat kleinere kinderen vaak te hoog zijn. Trek dan gewoon met een takje of je voet een lijn in het zand, wat dient als fictief net. Zo hoeven de kleintjes de bal niet hoog te slaan en kunnen jullie met het hele gezin een toernooi houden.

Strandspel
Natuurlijk, met een emmer en een schep kunnen veel kinderen zich prima vermaken, maar met deze spelletjes wordt je stranddagje net even anders! Laat je schoenen maar thuis, trek je dikke sokken uit en voel het zand tussen je tenen. Gebruik je kleding als doelpaal en speel een lekker partijtje voetbal of maak er een echte rugby wedstrijd van met de speciale strandrugby.

 

Related Products:

0