De gymball

Oefeningen met een fitnessbal draaien om stabiliteit; als je werkt met een exercise ball voel je direct dat je instabiel bent en het moeite kost om de houding vast te houden. De gymball is dus het attribuut voor stabiliteits- en coreoefeningen. Daarnaast kun je de bal ook uitermate goed gebruiken als ‘stoel’ wanneer je last hebt van je rug. Door op een gymball te gaan zitten, moet je een rechte houding aannemen waardoor je automatisch spieren aanspant en je rug traint.

Crunch (buik)

Een crunch is een van de meest bekende buikspieroefeningen. Hierbij lig je op je onderrug op de grond en plaats je je handen achter je oren. Vervolgens rol je je schouderbladen omhoog en laat je jezelf daarna weer rustig zakken na een korte pauze. Let op: kijk recht omhoog in plaats van naar je knieën om nekpijn te voorkomen! Om deze oefening met de Swiss Ball te doen, leg je je onderrug ditmaal op de bal, waarbij je je voeten als steun gebruikt.

Reverse bridge (billen / hamstrings)

Bij deze oefening doe je bijna hetzelfde als bij de crunch, maar nu ga je op je rug op de grond liggen, en laat je je kuiten op de bovenkant van de bal rusten. Evenals bij de gewone crunch, rol je vervolgens je schouders omhoog en laat je je lichaam daarna weer rustig zakken na een korte pauze. En ook hier: kijk recht omhoog in plaats van naar je knieën om nekpijn te voorkomen!

0