Dumbell

Bij het trainen met dumbells is balans en stabiliteit van groot belang hierdoor zijn ze uitermate geschikt om spieren te trainen. Het leuke aan dumbells is dat je er honderden oefeningen mee kunt uitvoeren en zo elke spiergroep wel kunt trainen.

Je kunt tegenwoordig een complete workout maken dankzij dumbells. Op internet staan namelijk duizenden websites en video’s op Youtube van fitness experts op het gebied van het trainen met dumbells. Met behulp van deze uitelggen kan je met dumbells been oefeningen, biceps oefeningen, triceps oefeningen, borst oefeningen, buikspier oefeningen, onderarm oefeningen, rug oefeningen doen.

Uiteraard is het afhankelijk je wensen hoeveel kilo je nodig hebt. Er zijn dumbells met vaste gewichten en dumbells waarvan je het gewicht zelf kan bepalen doormiddel van schijven.

Het fijne aan dumbells is dat er talloze variaties van oefeningen mee mogelijk zijn en jij hierdoor elke spier kunt trainen maar ook regelmatig weer nieuwe oefeningen kunt doen waardoor je nooit uit getraind bent met een dumbell.

Niet vals spelen

Aangezien dumbell oefeningen spieren haast niet isoleren, is het verleidelijk om ‘vals te spelen’. Met vals spelen bedoelen we dat het lichaam op een verkeerde manier gebruikt wordt om de oefeningen uit te voeren en de oefeningen ‘makkelijker’ uit te voeren

Een voorbeeld van ‘vals spelen’ zou bijvoorbeeld zijn; je bovenlichaam teveel bewegen om met een biceps oefening de dumbells omhoog te krijgen. De oefening zal makkelijker uit te voeren zijn, maar de spieren in de armen worden niet maximaal belast.

Het is dan ook aan te raden om een goede, stabiele houding aan te nemen. Probeer dan ook enkel de spieren die getraind worden te belasten. Ga desnoods met de rug tegen de muur staan, zodat het lichaam stil en in 1 positie gehouden wordt.

0