Power wheel

Een Power Wheel is zowel een simpel als complex buikspierapparaat. Het is eigenlijk gewoon een wiel met een handvat er doorheen en handgrepen aan beide zijden. Gebruik ervan lijkt ook erg eenvoudig… Totdat je het zelf probeert althans. Het is misschien wel een van de zwaarste oefeningen voor de buikspieren. Waarom werkt dit nu precies zo goed?

  1. Je traint met één simpele oefening je volledige core en pakt direct je rug, schouder en armspieren mee. Door meer spiergroepen te trainen stimuleer je ook vetverbranding.
  2. Doordat je deze oefening eenvoudig thuis kunt doen, is het erg makkelijk om hier een routine in op te bouwen.
  3. In slechts 10-minuten kan je al een enorm effectieve workout doen waar je nog dagen spierpijn van hebt.

Wees voorzichtig met deze oefening want voor mensen met een zwakke onderrug kan het gevaarlijk zijn. Doe je deze oefening goed, dan ben je snel op weg naar een sterke core en strakke buik.

Ab rollouts

De ab rollout is de ‘basis’ ab roller oefening voor de buik en rug. Deze doe je door op je knieën te gaan zitten met handen aan de handgrepen. In deze houding rol je zo ver naar voren als je kan (bij voorkeur totdat je borst de vloer raakt), rol de ab roller dan terug naar je knieën. Ervaren sporters met sterke buik- en rugspieren kunnen een volledige rollout doen. Met een volledige rollout begin je in een staande positie met de ab roller aan je voeten, rol de ab roller naar voren tot dat je lichaam parallel aan de vloer is, rol de ab roller dan terug naar de startpositie

Ab roller instructies

  1. Houd de ab roller met beide handen vast en ga met je knieën op de vloer zitten.
  2. Plaats nu de ab roller op de vloer voor je, zodat je bijna in een push-up-houding terecht komt. Dit is de startpositie.
  3. Rol de ab roller langzaam in een rechte lijn naar voren, zodat je lichaam zich volledig uitstekt. Tip: Ga zo ver mogelijk naar beneden zonder de vloer aan te raken met je lichaam. Blijf gedurende de oefening goed ademen.
  4. Hou de gestrekte positie kort vast en trek jezelf terug naar de startpositie terwijl je uitademt. Tip: Voer deze beweging langzaam uit en houd continue je buikspieren gespannen.

Let op: Deze oefening is niet aan te raden voor mensen met rugklachten of hernia.

Buikspieren tips bij het uitvoeren van ab roller buikspieroefening

  • De meest gemaakte fout is het hollen van de onderrug. Let er goed op dat je bekken naar achter gekanteld is tijdens alle oefeningen. Hierdoor ga je automatisch je rug rechter houden.
  • Begin met een beperkt aantal herhalingen en let vooral op de correcte uitvoering. Op het moment dat je een aantal herhalingen correct uit kunt voeren bouw je de repetities op. Zo voorkom je blessures.
0